Å lage et lite måltid av blåskjell går kjapt, og det smaker godt.
I bilen har jeg alltid liggende et lite gasskjøkken og en kasserolle. Så når jeg er på kysten så kan jeg ta meg en liten vandretur i fjæra og plukke blåskjell. Når jeg kommer tilbake til bilen så tar jeg litt sjøvann i kasserollen, fyrer i gang gassen, koker opp, og så dampe blåskjellene. Noen få minutter senere så kan de spises.
De kan spises naturell, men med litt krydder og urter så blir det egentlig et fantastisk kortreist måltid.
Men husk å sjekke blåskjellvarselet. I perioder kan de være giftige.
https://www.mattilsynet.no/mat-og-drikke/forbrukere/blaskjellvarsel
Det finnes utallige oppskrifter, så det er bare å søke på nett og la deg friste.
Et slik lite «grillkjøkken» har jeg liggende. Koster 350kr hos Clas Ohlson.

Fikk blåskjellene i kasserollen.
La til litt hvitløk, og pepper.

Deretter var det bare å nyte. Så kjøre hjem igjen.

Her har du plenty med oppskrifter:
https://shorturl.at/pV8zA
Legg igjen en kommentar